Missie en visie

De Liberale Vrouwen bestaan al sinds 1972 en werden in 1975 officieel erkend is als sociaal-culturele vereniging. Bij de Liberale Vrouwen ontmoeten vrouwen elkaar in alle vrijheid, zonder onderscheid van leeftijd, cultuur, afkomst of woonplaats.

Waar staan we voor?

Meer vrijheid, meer vrouw!

Waar gaan we voor?

De Liberale Vrouwen zijn ondernemende & creatieve vrouwen die een maatschappelijk engagement opnemen vanuit de liberale grondwaarden: vrijheid, gelijkheid en solidariteit.

We hanteren vrouwenemancipatie & sensibilisering om een vrije, gelijke en duurzame toekomst te bereiken. We kijken met een open & kritische blik naar onze maatschappij en dagen de status quo uit. We nemen onze verantwoordelijkheid op in de strijd tegen alle vormen van discriminatie.

Wat doen we?

We organiseren tal van leuke en interessante activiteiten
Ons aanbod bestaat uit o.a. culturele uitstappen, museum- en theaterbezoeken, bedrijfsbezoeken, voordrachten en workshops over o.a. levensstijl, gezondheid, duurzaamheid, persoonlijke en creatieve vaardigheden, vrouwenemancipatie, nieuwe media, assertiviteit en weerbaarheid, sociale vaardigheden, emotionele intelligentie, geheugentraining, kennismaken met andere culturen. Ook organiseren we regelmatig acties rond sociale thema’s.

We ondersteunen en begeleiden groepen en afdelingen
We hebben heel wat tips en tricks in huis om je afdeling te managen, ideeën en methodes om het nog vlotter te laten lopen, nog aangenamer samen te werken en de werklast te verlichten. Zo kan je er voor zorgen dat je team én je leden zich helemaal thuis voelen.We helpen je een afdeling op te starten: Je wil zelf graag met enkele vriendinnen starten maar weet niet hoe eraan te beginnen? Neem contact op met ons en we helpen je met veel plezier verder.

Beleidsplan

Als socio-culturele vereniging werken we met een beleidsplan waarin we onze visie voor de komende jaren uiteenzetten. Lees hier ons volledige plan voor de beleidsperiode 2021-2024.