Wie zijn we?

De Liberale Vrouwen bestaan al sinds 1972 en werden in 1975 officieel erkend is als sociaal-culturele vereniging. Bij de Liberale Vrouwen ontmoeten vrouwen elkaar in alle vrijheid, zonder onderscheid van leeftijd, cultuur, afkomst of woonplaats.

 

Waar staan we voor?

Missie: Meer vrouw, minder discriminatie

Waar gaan we voor?

Visie: Liberale Vrouwen bouwen aan een democratische samenleving zonder dogmaʼs. Een samenleving gefundeerd op de liberale waarden van vrijheid en gelijke kansen voor iedereen, die ruimte scheppen voor vrij denken, vrij onderzoek en diversiteit in denken en handelen.

Wat doen we?

 • We organiseren tal van leuke en interessante activiteiten
  Ons aanbod bestaat uit o.a. culturele uitstappen, museum- en theaterbezoeken, bedrijfsbezoeken, voordrachten en workshops over o.a. levensstijl, gezondheid, duurzaamheid, persoonlijke en creatieve vaardigheden, vrouwenemancipatie, nieuwe media, assertiviteit en weerbaarheid, sociale vaardigheden, emotionele intelligentie, geheugentraining, kennismaken met andere culturen. Ook organiseren we regelmatig acties rond sociale thema’s.
 • We ondersteunen en begeleiden groepen en afdelingen
  We hebben heel wat tips en tricks in huis om je afdeling te managen, ideeën en methodes om het nog vlotter te laten lopen, nog aangenamer samen te werken en de werklast te verlichten. Zo kan je er voor zorgen dat je team én je leden zich helemaal thuis voelen.We helpen je een afdeling op te starten: Je wil zelf graag met enkele vriendinnen starten maar weet niet hoe eraan te beginnen? Neem contact op met ons en we helpen je met veel plezier verder.
 • Join the Liberale Vrouwen communityEngageer je je liever rond een specifiek thema of werk je graag een project uit samen met ons? Laat het ons weten!

Communities van de Liberale Vrouwen

  • Klappen en breien: voor een gezellige babbel en het betere breiwerk
  • Leesgroep Liberale Vrouwen: voor al die literatuurliefhebbers en boekenwurmen
  • Liberale Vrouwen in beweging: loop of wandel voor het goede doel in de kleuren van de Liberale Vrouwen. Of fiets je liever? Of bowlen, suppen, zwemmen, …
  • Liberal Women International Club: voor iedereen die interesse heeft in het internationale.