Corona & Liberale Vrouwen: Wat zijn de huidige maatregelen? (Update 6 november)

print

In dit artikel vertellen we jullie meer over de maatregelen die door de federale, Vlaamse & Brusselse regering beslist werden vanaf 28 oktober 2020.

Welke maatregelen gelden vanaf 28 oktober middernacht?

Sinds 28/10 middernacht zijn alle culturele activiteiten in groep of in georganiseerd verband verboden. Dit wil concreet zeggen dat er geen sociaal-culturele meer mogen plaatsvinden tot minstens 19 november. Daarna zullen de maatregelen opnieuw worden geëvalueerd. De kans is uiteraard groot dat deze maatregelen ook zullen worden verlengd na deze datum.

We vinden het bijzonder jammer dat we op dit moment niet kunnen doen waar wij Liberale Vrouwen zo goed in zijn, nl. het bij elkaar brengen van sterke vrouwen om zo samen een verschil te maken in de maatschappij. Maar alleen door ons nu goed aan de nieuwe maatregelen te houden, zorgen we dat we in de toekomst opnieuw kunnen strijden voor meer vrijheid én meer vrouw.

Blijf astand houden, je handen wassen en je mondmasker dragen.

Blijf veilig, we komen hier samen door.

Extra informatie nodig? Neem een kijkje op de coronagids of contacteer ons.

**Update voor afdelingen in Oost- & West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant**

In aanvulling op het Ministerieel Besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus COVID-19 te beperken, gewijzigd door het Ministerieel Besluit van 1 november 2020 en onverminderd strengere lokale bepalingen worden in de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant verboden:

“Occasionele verkopen met een niet-commercieel karakter aan huis of doormiddel van afhaal, evenals alle handelingen ter (voor)bereiding en levering van deze verkopen.”

Dit besluit treedt in werking op 9 november 2O2O en blijft gelden tot en met 13 december en onverminderd strengere gemeentelijke voorschriften.

Concreet houdt dit dus in dat verenigingen geen take-aways, afhaalpunten of huis-aan huis bedelingen mogen organiseren, voorbereiden of voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *