Activiteiten organiseren in tijden van corona – *UPDATE*

print

Hier leggen we je uit wat mag en hoe je jouw activiteiten op een veilige manier organiseert.

Vanaf vandaag mag het volgende:

 • (Sociaal-)Culturele activiteiten zijn mogelijk met een maximum van 50 personen, mits inachtneming van alle maatregelen zoals beschreven in op www.coronagids.be. Let wel: het dragen van een mondmaskers is verplicht op elk moment bij elke activiteit (ook buiten).
 • Evenementen, waarbij je dus een zittend publiek uitnodigt, mogen in de buitenlucht met maximum 200 personen en binnen met maximum 100 personen. Organiseer je een evenement, gebruik dan het www.covideventriskmodel.be om na te gaan of je evenement aan alle maatregelen voldoet. 
 • Voor alles geldt: activiteiten mogen alleen als ze volgens de veiligheidsregels van de sectorgids georganiseerd kunnen worden. 
 • De anderhalvemeterregel blijft gelden voor alle activiteiten in de vrije tijd. 

! Opgelet: in de provincie Antwerpen zijn evenementen, zoals bedoeld onder punt 2 hierboven, momenteel verboden

Hier kan je de volledige ‘coronagids voor sociaal-cultureel volwassenenwerk en amateurkunsten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan’ downloaden. Lees deze grondig vooraleer je een activiteit organiseert.

Concreet vragen we je 9 vuistregels in acht te nemen bij het organiseren van activiteiten: 

 1. Stel jezelf vragen met betrekking tot de deelnemers, locatie, activiteit en verplaatsing. Kan je de veiligheidsregels navolgen en de omgeving zo veilig mogelijk maken? 

 2. Stel per activiteit een lijst met veiligheidsregels op en noteer deze in een document dat de organisatoren bij zich hebben tijdens de activiteit. 

 3. Communiceer voor en tijdens de activiteit welke veiligheidsregels genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Reageer onmiddellijk wanneer deelnemers zich er niet aan houden. 

 4. Organiseer bij voorkeur activiteiten in de open lucht. Lukt dit niet, zorg voor grote ruimtes, zodat de anderhalvemeterregel mogelijk blijft. Ontsmet alle contactoppervlakken en gedeelde gebruiksvoorwerpen. 

 5. Organiseer activiteiten bij jou in de buurt, zodat mensen zich niet of nauwelijks moeten verplaatsen. Vermijd verplaatsingen met het openbaar vervoer of de bus.

 6. Beperk activiteiten bij voorkeur tot de leden van de eigen afdeling. 

 7. Vraag indien nodig dat deelnemers zelf een mondmasker en/of handschoenen meenemen, maar voorzie als organisator enkele mondmaskers in reserve voor als deelnemers deze vergeten zijn. 

 8. Het is verplicht de inschrijvingen bij te houden. Dit maakt de procedure voor contact tracing makkelijker. 

 9. Organiseer je een activiteit: verwittig het nationale secretariaat.

Alvast bedankt en veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *