Beslis om haar te laten beslissen

print

De socio-culturele vrouwenvereniging Liberale Vrouwen roept alle parlementsleden op om morgen ‘in eer en geweten’ te stemmen over de versoepeling van de abortuswet die op de agenda van de plenaire vergadering van de Kamer staat. Hiermee zetten ze kracht bij de eerdere uitspraken die de liberale partijvoorzitters Lachaert en Bouchez eerder deze week deden. 

In eerste plaats blijven we natuurlijk hopen dat het morgen effectief tot een stemming komt”, zo zegt directeur van Liberale Vrouwen Alexandra Roumans. De vrouwenvereniging betreurt enorm dat ethische thema’s zoals abortus worden gebruikt als pasmunt in regeringsonderhandelingen. “Het wetsvoorstel dat vandaag op tafel ligt heeft al een hele weg afgelegd. Van de commissie met voldoende debat naar de Raad van State; alle procedures werden correct gevolgd. Als het nu niet word gestemd is dat een ondermijning van onze parlementaire democratie en dus onaanvaardbaar”, aldus Roumans.   

Indien het effectief tot een stemming komt, vragen we aan alle parlementsleden, over de partijgrenzen heen, om in eer en geweten te stemmen. “Het recht op zelfbeschikking geldt uiteraard niet alleen voor vrouwen, maar voor alle mensen. Toch hopen we dat dat het merendeel van de parlementsleden zich kan scharen achter een voorstel dat de keuzevrijheid in the end bij de vrouw legt, want het is toch in de eerste plaats haar lichaam dat de zwangerschap al dan niet zal doormaken”, zo zegt voorzitter van Liberale Vrouwen Khadija Zamouri.

Liberale Vrouwen is al lang voorvechter van de uitbreiding en depenalisering van abortus. Zo lanceerden ze enkele jaren geleden de #voorjoulucienne, die verwijst naar gewezen liberaal politica Lucienne Herman-Michielsens die zich inzette voor de abortuswetgeving. Met die hashtag geeft de vrouwenvereniging zowel op haar sociale media als op haar website aan waarom aanpassingen van de abortuswet in België broodnodig zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *