Week van de Vrije Smaak Antwerpen

print
Op het menu in Antwerpen: bezoek aan de tentoonstelling “Antwerpen à la carte” in het MAS, lunch in “De Burgerij” en daarna een haventour met een bezoekje aan het pittoreske dorpje Lillo. De expo “Antwerpen à la carte” legt de intieme band tussen de stad en voedsel bloot, van de zestiende eeuw tot in de verre toekomst. Hoe komen steden aan hun eten? Waar ter wereld komen de gewassen vandaan en hoe bereiken ze de stad? Wat eten mensen en waar kopen ze het? Gelijkt de hedendaagse keuken van vandaag nog op een keuken uit pakweg de zeventiende eeuw? En waar blijven we met al het afval? Het namiddag gedeelte, een bus tour door de haven van Antwerpen met de nodige deskundige uitleg, was uitermate boeiend! Ook het nieuwe havenhuis was impressionant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *