Dopjesactie

print
De Liberale Vrouwen zijn vanaf deze week  een officieel en erkend inzamelpunt voor de dopjesactie ten voordele van het opleidingscentrum voor blindengeleidehonden in Koksijde. Daarom vragen zij dat alle gebruikers van M34 solidair zijn om de plastic dopjes van gebruikte drankflesjes niet langer weg te gooien maar in te zamelen in de curverboxen die zich op alle verdiepingen bevinden. Wanneer deze boxen vol zijn kunnen deze worden geledigd in de ton die zich bevindt in het fotokopieerlokaal  op de 2de verdieping. De ingezamelde dopjes worden verkocht en later gerecycleerd. De opbrengst van de verkochte dopjes wordt integraal gebruikt voor de opleiding van blindengeleidehonden.

Ook thuis kunnen dopjes worden ingezameld en meegebracht naar M34.  Alle hulp is meer dan welkom!
Een kleine handeling (dopje losschroeven en in aparte container werpen) zorgt voor een veel groter effect – de flesjes worden bewuster geleegd (en niet halfvol weggesmeten J !)  – het is tegelijk ook een recyclageproject  – de handeling zorgt ervoor dat anderen vragen ‘waarom doe je dat ?’ hetgeen mogelijk voor multiplicatoreffect zorgt – en natuurlijk voor het uiteindelijke resultaat: de opleiding van een blindengeleidehond !

Ken je dat van die  steen verleggen in een rivier op aarde ? Hier zijn het dopjes 🙂


Liberale Vrouwen vzw
Contactpersoon : mevrouw Pascale De Visscher
Melsensstraat 34– 1000 Brussel
Tel. : 02/280 37 47
Mail : info@liberalevrouwen.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *