Liberalen leren levens redden

print
Gezien de recente gebeurtenissen in België, worden steeds meer mensen zich ervan bewust dat zij niet echt weten hoe zij eerste hulp zouden kunnen verlenen aan gewonden van rampen: storm (zoals op Pukkelpop), aanslagen, aardbevingen, schietpartijen etc. etc. Het Rode Kruis wordt momenteel dan ook overspoeld met vragen dienomtrent.

Dit, gecombineerd met de vraag naar een gewone EHBO-cursus die eerder al werd geformuleerd, heeft de Socio-Culturele Liberale Vrouwen, in het licht van de actualiteit, doen opteren voor een meer specifieke training voor de eigen personeelsleden en de medewerkers van Open Vld in Brussel.

De Liberale Vrouwen zijn dan ook bijzonder tevreden dat het Rode Kruis toch, en juist op zo’n korte termijn, nog is willen ingaan op hun vraag. Het is een unieke kans om te tonen dat we klaar zijn om ook op deze wijze een maatschappelijk nuttige rol op te nemen.

“In de cruciale 15 minuten voor de professionele hulpverleners beginnen toe te stromen, kan je het verschil maken als je basistips en –handelingen kent,” zegt voorzitter van de Socioculturele Liberale Vrouwen Aviva Dierckx.

Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten: “Na die zwarte dag is er bij de bevolking een groot respect en waardering voor onze hulpdiensten. Maar ook een groot gevoel van solidariteit en veel vragen naar : hoe zou ik handelen, zou ik levensreddend kunnen optreden of alleen maar in een hoekje kruipen. Hopelijk hebben we deze skills nooit nodig, maar we willen ze wel leren!”


Sociaal Culturele Liberale Vrouwen vzw
Contactpersoon : Pascale De Visscher
Tel. : 02/280 37 47
info@liberalevrouwen.be

Open Vld   : woordvoerder Laure Stuyck
Gsm 0473 56 83 71   Laure.Stuyck@openvld.be
Melsensstraat 34– 1000 Brussel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *